Opleiding tot Beeldcoach

Wil jij in je werk als begeleider een leerkracht werkelijk ondersteuning bieden? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. In korte tijd kun je tot de kern komen, en dat op een positieve manier. Kijken met een open mind, zonder oordelen. 

Beeldcoaching (voorheen VIB) is een methode  waarbij met hulp van videobeelden gewerkt wordt aan de optimalisering van het pedagogisch klimaat. Het is een krachtig middel waarbij mensen zelf mogelijkheden gaan ontdekken en kansen zien om in beweging te komen. Het beeld werkt als een spiegel. We zoeken altijd naar mooie beelden waarop geslaagde interactie te zien is. Vanuit hier gaan we bouwen en werken we aan het handelen van de leerkracht op het gebied van leiderschap, inhoud, didactiek en organisatie (LIDO). 

Samen DOOR is in de persoon van Dorothé Busscher lid van het opleiderscollectief Beeldcoaching. Dit maakt deze opleiding tot een erkende en gecertificeerde opleiding. Kijk hiervoor verder op de site www.beeldcoaching.com

Doel

Na deze opleiding

  • heb je de technische vaardigheden om te filmen en beelden te selecteren
  • kan je de beelden op de juiste manier analyseren, je kunt o.a. micro-analyses maken
  • kan je optimaal gebruik maken van de beelden tijdens je coachgesprekken

Werkwijze

De opleiding verloopt in verschillende fasen. Al vlot, nadat de techniek voldoende beheerst wordt, start het leren analyseren van beelden. Hierin nemen we de interactie in de driehoek kind - school - gezin als mogelijke ingang mee. In de volgende fase richten we ons op het coachen met gebruik van de beelden.

Tijdens de bijeenkomsten maken we gebruik van beelden die door de cursisten worden meegenomen en vooraf zijn geselecteerd. 

Opleiding en praktijk zijn aan elkaar gekoppeld. Cursisten passen het geleerde toe in hun eigen situatie en presenteren hieruit weer aan de opleidingsgroep. 

Doelgroep

Intern begeleiders, ambulant begeleiders, coördinatoren en directeuren.

Minimum aantal deelnemers 4, maximaal 6. 

Duur

20 bijeenkomsten in 2 jaar. Een bijeenkomst duurt 3 uur. De laatste bijeenkomst is de diplomeringsbijeenkomst.

De studiebelasting is ongeveer 1 dagdeel per week. 

Terug

Deze website wordt medemogelijk gemaakt door WebServiceDienst.
Algemene voorwaarden     Privacyverklaring

KVK

63885484

BTW

NL001513662B86
Samen Sterk Zorg Logo
linkedin-squarephoneenvelope