Kinderen

Individuele coaching kinderen:

Voor kinderen die ergens mee zitten, regelmatig tegen dezelfde soort problemen aanlopen of er blijk van geven niet lekker in hun vel te zitten.

Soms loopt het even niet zo lekker met een kind. Misschien begrijp je als ouder je kind op dat moment niet, het kan zijn dat je veel loopt te mopperen of er worden zorgen geuit door de leerkracht. Je weet even niet meer hoe te handelen.

Ieder kind heeft zijn eigen talenten en mogelijkheden. Het lukt alleen elk kind nog niet deze sterktes in te zetten in lastige situaties thuis en op school. Bij samen DOOR nodig ik het kind uit open te zijn over zijn eigen ervaringen en gevoelens en vraag ik ook hoe hij zelf de situatie veranderd zou willen zien. Ik onderzoek samen met het kind welke vaardigheden het al beheerst en welke we nog sterker kunnen maken. Ik doe dit op een speelse manier met actieve werkvormen, spellen, kids’skills, foto’s, emotiekaartjes, systemische oefeningen, ontspanningsoefeningen en nog veel meer.

Ouders worden actief betrokken bij de coaching. Dit vind ik belangrijk, omdat ouders een enorme rol spelen in het leven van hun kinderen. Bewust of onbewust zien, horen en voelen kinderen hoe ouders in hun vel steken. Ook kunnen ouders onbewust en onbedoeld bepaalde patronen bij hun kinderen in stand houden. Ik help ouders te ontdekken welke manier van reageren de successen van hun kind versterkt. Zo kunnen we samen werken om een positieve gedragsverandering te stimuleren.

Graag onderzoek ik ook de schoolomgeving van het kind. Een groot deel van de dag is het kind immers hier en heeft het interactie met de leerkracht en de groepsgenoten. Ook hier geldt dat een positieve gedragsverandering bij het kind ondersteund kan worden door de schoolomgeving. Samen DOOR helpt zicht te krijgen hoe deze kans zo groot mogelijk te maken.

Terug naar Waarom, hoe en wat

Terug naar Coaching

Terug naar Onderwijs

Deze website wordt medemogelijk gemaakt door WebServiceDienst.
Algemene voorwaarden     Privacyverklaring

KVK

63885484

BTW

NL001513662B86
Samen Sterk Zorg Logo
linkedin-squarephoneenvelope