Even voorstellen

Geen wollige taal, maar praktisch uitvoerbare plannen. Dat is wat ik belangrijk vind. Mijn naam is Dorothé Busscher en ik ga graag samen op weg naar een leven met meer geluk en voldoening.

Mensen kennen mij als een enthousiast en betrokken persoon, altijd bereid om iets nieuws uit te proberen of problemen eens van een andere kant te bekijken. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander. Openheid en transparantie vind ik erg belangrijk. Ik heb een scherp waarnemingsvermogen en, zeker niet onbelangrijk, ik beschik over een gezonde dosis humor.

Jaren geleden stapte ik voor het eerst als gediplomeerd leerkracht het klaslokaal op mijn nieuwe basisschool binnen. Ik had geleerd hoe ik kinderen moest leren rekenen, schrijven en lezen. Ik ging vol enthousiasme aan de slag. Toen was daar opeens Bas. Het rekenen lukte niet meer, hij had een enorme tegenzin in dit vak. Intuïtief besloot ik hem een periode helemaal niet mee te laten doen met de lesstof van de groep, maar hem te laten spelen met constructiemateriaal. Bijzonder genoeg werkte dat. Na enige tijd kreeg hij weer belangstelling en lukte het hem weer mee te nemen in de leerlijn. Ik kreeg steeds meer de behoefte om te begrijpen wat maakt dat sommige kinderen anders leren of een andere aanpak nodig hebben. Ik vroeg me af: “Welke boodschap geven ze ons? Welke vraag stellen zij ons door zich zo te gedragen?” Ik heb me hier dan ook bijzonder in verdiept. Nu werk ik al weer meer dan 20 jaar met plezier in de begeleiding van leerkrachten. 

Systemische blik

De laatste jaren heb ik systemische opleidingen gedaan. Opeens valt alles wat ik tot nu toe geleerd heb op zijn plek. Door de systemische manier van kijken krijg ik nieuwe en echte antwoorden: Je wordt wie je bent in en door je omgeving. Positieve en negatieve ervaringen vormen een mens tot wie hij is. Deze ervaringen bepalen hoe goed je je handhaaft in het dagelijks leven, maar ook waar je op geraakt wordt. 

Persoonlijk heeft het systemisch kijken mij ook veel gebracht. Ik begrijp mij zelf beter, snap waarom sommige opmerkingen mij zo raken  en dat ik in bepaalde situaties zo oververhit kan reageren. Dat maakt dat ik bewust een andere manier van reageren kan uitproberen. Ik ben er een stuk rustiger door geworden en een vrolijker mens. En ik durf te zeggen dat het de mensen in mijn omgeving ook blijer heeft gemaakt.

Deze kennis en ervaring met systemisch werken geef ik graag samen DOOR!

Lees meer over waarom, hoe en wat

Deze website wordt medemogelijk gemaakt door WebServiceDienst.
Algemene voorwaarden     Privacyverklaring

KVK

63885484

BTW

NL001513662B86
Samen Sterk Zorg Logo
linkedin-squarephoneenvelope